Klockren styrelselunch med Petter Lundgren

26/4 kl. 12:02

StyrelseAkademien bjöd in till näringslivslunch onsdag den 24 april på Absint i Gävle. Det var entreprenören Petter Lundgren, grundare och VD av bemanningsföretaget Clockwork som var dagens föredragshållare och berättade om sin fantastiska utvecklingresa.

Petter berättade om hur företaget på bara några år har vuxit från det lilla företaget till en av Sveriges största inom området rekrytering, stöd och matchning samt bemanning. Vi som åhörare fick god inblick i hur de arbetat med strategi, affärsplan och budget samt Clockworks kloka inställning till jaget för laget och vikten av personalens välmående.
Han påminde även om betydelsen av ett ägardirektiv liksom att ha en kompetent styrelse och realistiska målsättningar som verkligen inspirerar hela organisationen. Framgångsreceptet mäts sedan i kundnöjdhet, resultatet visar sig sedan i siffror.

People, Passion och Power är ledorden och det lyckades Petter verkligen leverera under det här intressanta lunchföredraget. Det uppskattades mycket av åhörarna och det var också lite speciellt i och med att Petter också var en av dem som startade StyrelseAkademien Gävleborg.
Så Petter både bevisade och betonade verkligen vikten av ett bra och fungerande styrelsearbete och hur viktigt det är att skilja på rollerna i en verksamhet. Samma person kan ju vara både ägare, sitta i styrelsen och även vara specialist inom sitt område.
Men att det alltid är av största vikt att alla har en tydlig roll och vilka frågor som skall tas och i vilka sammanhang. Det vill säga kunna och förstå skillnaden på att vara ägare, sitta i styrelsen eller ledningsgruppen.
Med andra ord precis sådant som ni får lära er mer om som medlemmar i StyrelseAkademien.

För mer information om StyrelseAkademien
kontakta
Kjell Gunnarsson 076-0513581
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
http://www.styrelseakademien.se

Denna artikel är publicerad på Joe Formgren via Yodo News.

Joe Formgren

Joe Formgren

Gestrike Media AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Google översättning

Vad vill du läsa?

Mer läsning

Joes senaste

Hjälp

Stäng